Graasland

Fabiola

In de Sint-Goedelekathedraal van Brussel hebben de koninklijke familie en het Belgische volk afscheid genomen van koningin Fabiola. 'Ze heeft 21 jaar moeten wachten op het weerzien met haar echtgenoot. Maar nu is Fabiola weer thuis, bij God en bij haar echtgenoot', sprak kardinaal Godfried Danneels het publiek toe. De kathedraal werd muisstil toen Will Tura, net als bij de begrafenis van koning Boudewijn in 1993, 'Hoop doet leven' zong. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken volgde nog een tweede ceremonie zonder andere hoogwaardigheidsbekleders.

Bron: Graasland

Rip Luc De Vos

Een acuut falen van een aantal vitale organen. Geen kwaad opzet van derden, en ook geen zelfdoding." Het Gentse parket bleef gisteravond vaag over de doodsoorzaak van zanger Luc De Vos (52). Volgens vrienden kampte hij de jongste tijd wel met "ernstige persoonlijke problemen".

De Gorki-frontman werd levenloos aangetroffen in zijn appartement in de Kasteellaan in Gent. Een boezemvriend die hem een bezoekje bracht, deed de akelige ontdekking samen met de vrouw van De Vos. Er kon echter geen hulp meer baten. De zanger zat dood in zijn fauteuil. 

Bron: Cartoon Doorbraak

Met de helm

.

Røgæring

De onuitgegeven 'Zweedse' coalitie is zo goed als gevormd, met een akkoord over de begroting en een regeerakkoord. Premier Charles Michel (MR) moet nu nog de ministerposten van zijn centrumrechtse regering invullen.

2 birds 1 stone

.

Kultur muss sein

Het nieuwe congres- en cultuurcentrum dat de Vlaamse regering voorziet in de Vlaamse rand, wordt door sp.a "de Uplace van de cultuurhuizen" genoemd. Nochtans was de bouw van het centrum, dat in de stationsbuurt van Ruisbroek zou komen, een beslissing van hun eigen regering, reageert minister Ben Weyts (N-VA).

De Vlaamse regering onderzoekt de haalbaarheid van een cultuurcentrum in de Vlaamse rand, zoals overeengekomen in het regeerakkoord. Volgens de bevoegde ministers Ben Weyts (N-VA) en Sven Gatz (Open Vld) kan het project een krachtige hefboom zijn voor cultuur, economie en toerisme in de Vlaamse rand.

"De Vlaamse regering plant een prestigieuze cultuurtempel in Ruisbroek, naar analogie met deSingel in Antwerpen of het Concertgebouw in Brugge, terwijl de cultuurcentra in een kleine cirkel rond dit project kreunen onder de besparingen", vinden Katia Segers en Bruno Tobback van sp.a.

"Alle cultuurorganisaties die hun voorstellingen in de cultuurcentra brengen, zullen gemiddeld 7 procent aan middelen verliezen. Dit zal leiden tot hogere uitkoopsommen voor de cultuurcentra, die ook al 5 procent moeten inleveren."

In een straal van 15 kilometer rond Ruisbroek liggen twintig cultuurcentra, rekent sp.a voor. "En in Brussel zelf heb je nog eens 22 gemeenschapscentra en cultuurhuizen. Dit wijst niet meteen op een schrijnende nood aan cultuurinfrastructuur in de omgeving."

ISIS-Piet

.

Fiscus(t ze)

Belastingplichtigen die naar de rechter stappen tegen een fiscale aanslag moeten voortaan alle advocatenkosten zelf dragen, zelfs als de rechtbank hen in het gelijk stelt en de aanslag onterecht was.

Dat is het gevolg van een wet die, voor de ontbinding van het parlement, in april werd goedgekeurd en die onlangs in het Belgisch Staatsblad verscheen, zo schrijft De Tijd donderdag.

De wet bepaalt dat de fiscus de belastingplichtige niet moet vergoeden voor de gemaakte kosten, ook niet als die laatste de rechtszaak wint. Normaal moet de verliezer van een procedure de winnaar een compensatie betalen. Deze zogenaamde rechtsplegingsvergoeding hangt af van de waarde van het geschil en varieert tussen 165 en 16.500 euro.

Als de belastingplichtige de fiscale procedure verliest, wordt hij wél veroordeeld tot het betalen van een rechtsplegingsvergoeding aan de staat. Bij fiscaal advocaten is de verontwaardiging groot.

Bron: De Standaard

Witte zwanen, zwarte zwanen.

In Brugge krijgt het stadsbestuur tegenkanting nadat het beslist heeft dat een zwarte zwaan uit de reien weg moet. De zwarte zwaan is volgens de Brugse bevoegde diensten een exotische vogel, en die worden opgepikt en naar het vogelcentrum gebracht. Maar voor heel wat Bruggelingen mag de zwarte zwaan wel blijven. Dat vind ook N-VA-senator Pol Van Den Driessche.

Witte zwanen bij de vleet in de Brugse reien, maar sinds kort hebben ze het gezelschap gekregen van een zwart exemplaar. Waar de vogel, die normaal niet in onze contreien leeft, vandaan komt, weet niemand.

Maar een vreemde vogel hoort volgens sp.a-burgemeester Renaat Landuyt niet thuis in de reien. “Een stad moet zijn dierenbestand beheren. Het gaat om een exotische soort die niet thuishoort tussen de witte zwanen.” Daarom is een standaardprocedure opgestart om de zwaan naar een vogelcentrum te brengen.

Maar die beslissing krijgt van buurtbewoners en van andere Bruggelingen op sociale media tegenkanting. N-VA-senator Pol Van Den Driessche richtte een Facebookpagina op ‘Zwarte Zwaan mag blijven’, die intussen al bijna 1.000 fans telt.

Skuld

Een dief heeft maandagavond in het centrum van Brussel ingebroken in de dienstauto van ontslagnemend premier Elio Di Rupo. De dief ging aan de haal met de laptop van de premier en een aantal persoonlijke nota's en spullen. Dat schreef Het Nieuwsblad vanmorgen en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het onderzoek loopt en voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt", zegt substitute en parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.
De diefstal vond plaats terwijl de ontslagnemend premier aan het sporten was in een fitnesscentrum langs de Kunstlaan en zijn chauffeur naar een nabijgelegen boekhandel ging.

 

Inhoud syndiceren

© 2012-2020 • Rent-A-Mole • In pictura talpae veritas