Erwin Vanmol

Erwin Vanmol werd ter Aarde geworpen in 1967 te Aalst en versleet vervolgens zijn broek op de jongenschool van Teralfene, het Heilig-Kruiscollege van Denderleeuw, Sint-Lucas Brussel en de Academie van Aalst. Zijn laatste broeken werden versleten op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent, waar hij afstudeerde als kunstschilder.

Tussen al dat broeken-verslijten door richtte hij de hardcore band X-creta op. De band kende een vlotte start, redelijk wat succes, maakte een plaat en poetste ze vervolgens. 

Onze held werd, niet vies van een carrierewending minder of meer, vervolgens beroepsmilitair. Vijf jaar later verliet hij de ontroostbare strijdkrachten, maar niet zonder een ruime ervaring in 'uitleggen en peetjes tekenen' te hebben opgedaan.

Nadien volgden wat betrekkingen als decorateur, restorateur, marmerschilder-vergulder en maakte hij een klein decennium lang de geroemde Belgische chocolade.

In 2000 viel ons Wunderkind zijn schouder uit de kom, hetgeen hem drie maand ziekteverlof opleverde. Om de tijd te verdrijven besliste hij cartoons te tekenen. Een maand later verscheen zijn eerste cartoon in Computer Magazine en een half jaar later werd hij huiscartoonist van Ché.

In 2007 ging hij aan de slag als cartoonist bij Knack. Rond diezelfde tijd werd hij stadscartoonist van Aalst.

In 2012 werd hij bij Knack bedankt voor bewezen diensten en begon hij zich van de weeromstuit op het thuisbrouwen te storten. Niet veel later begon hij als politiek cartoonist bij P-Magazine, tot het blad er in 2015 mee stopte.

Ondertussen zat Erwin niet stil en werkte hij als illustrator ook steeds meer voor bedrijven buiten de mediasector zoals Electrabel, Nestlé, ING, KBC Autolease en Microsoft Benelux. Daarnaast tekent hij ook nog voor een breed gamma van bladen en tijdschriften (Doorbraak, Ons Recht, Le Vif...).

Hij werd ook steeds actiever in de biersector. Zo ontwerpt hij bieretiketten voor zowel binnen- als buitenlandse brouwerijen. Dankzij zijn brouwhobby verzamelde hij ook steeds meer brouwkennis. In 2016 richtte hij, na een uiterst succesvolle crowdfundingactie, zijn eigen microbrouwerij op. Op minder dan een jaar bracht hij al vier ambachtelijk gebrouwen bieren op de markt. 

Erwin Vanmol is getrouwd met zijn vrouw en heeft twee kinderen, drie katten en vier kippen. 

© 2012-2020 • Rent-A-Mole • In pictura talpae veritas