Witte zwanen, zwarte zwanen.

In Brugge krijgt het stadsbestuur tegenkanting nadat het beslist heeft dat een zwarte zwaan uit de reien weg moet. De zwarte zwaan is volgens de Brugse bevoegde diensten een exotische vogel, en die worden opgepikt en naar het vogelcentrum gebracht. Maar voor heel wat Bruggelingen mag de zwarte zwaan wel blijven. Dat vind ook N-VA-senator Pol Van Den Driessche.

Witte zwanen bij de vleet in de Brugse reien, maar sinds kort hebben ze het gezelschap gekregen van een zwart exemplaar. Waar de vogel, die normaal niet in onze contreien leeft, vandaan komt, weet niemand.

Maar een vreemde vogel hoort volgens sp.a-burgemeester Renaat Landuyt niet thuis in de reien. “Een stad moet zijn dierenbestand beheren. Het gaat om een exotische soort die niet thuishoort tussen de witte zwanen.” Daarom is een standaardprocedure opgestart om de zwaan naar een vogelcentrum te brengen.

Maar die beslissing krijgt van buurtbewoners en van andere Bruggelingen op sociale media tegenkanting. N-VA-senator Pol Van Den Driessche richtte een Facebookpagina op ‘Zwarte Zwaan mag blijven’, die intussen al bijna 1.000 fans telt.

© 2012-2020 • Rent-A-Mole • In pictura talpae veritas

Comments