Pajotse Gronckel-crowdfunding bereikt initieel beoogd doel in minder dan 18 uur!

Cartoonist investeert verder in de uitbouw van microbrouwerij

11 mei 2016 • Gisterennamiddag ging de crowdfundingactie ten voordele van het ambachtelijke Gronckel-bier van start. Nog geen dag later werd het beoogde doel van 5000 EUR al bereikt. Dit geld had cartoonist Erwin Vanmol nodig om 2500 liter te brouwen van een bier dat hij creëerde ter ere van Frans-Jozef De Gronckel, de man die 200 jaar geleden werd geboren en die de streek tussen Zenne en Dender de naam ‘Pajottenland’ gaf. Erwin kon zijn ogen niet geloven toen hij vanmorgen de crowdfundingteller zag stijgen: “Wat er in de voorbije 18 uur is gebeurd, overtrof mijn stoutste verwachtingen! Aan alle mensen die al een bijdrage geleverd hebben, een dikke merci. Dit is een enorme aanmoediging om verder te gaan met de uitbouw van mijn microbrouwerij.”

Aanvankelijk gaf Erwin Vanmol zichzelf tot eind juni de tijd om 5000 EUR te verzamelen. Nu dat doel al overschreden is, kan Erwin niet alleen de voorziene 2500 liter Gronckel op de markt brengen maar wil hij ook verder investeren in de uitbouw van zijn microbrouwerij ‘Vrijstaat Vanmol’.

De giften en steunbetuigingen blijven binnenstromen. Vanmiddag, om 12u30, stond de teller al op 122%. De extra fondsen zullen aangewend worden voor de aankoop van bedrukte bierglazen, een etiketteermachine en enkele roestvrijstalen gistingstanks voor toekomstige brouwsels.

Wie het Pajotse microbrouwerij-project wil steunen, kan dat al vanaf 5 EUR. In ruil krijgt men, naast een vermelding op de website - naargelang de inbreng - ook een t-shirt, een sleutelhanger, een groot portret van Frans-Jozef De Gronckel op canvasdoek, een exclusieve uitnodiging voor het lanceringsfeest van de Gronckel, en flessen Gronckel-bier. Verenigingen en ondernemingen die aan hun leden, medewerkers, klanten en zakenrelaties een speciaal geschenk willen geven kunnen flessen bestellen met hun naam of logo op het etiket gedrukt. Alle rewards worden gratis thuisbezorgd.

Voor meer informatie: https://nl.ulule.com/gronckel-bier/

© 2012-2018 • Rent-A-Mole • in pictura talpae veritas

Comments