Prins van Brabant

Prins van Brabant is een Belgisch hoevebier gebrouwen met de kracht van volle granen zoals gerst, tarwe en vooral veel haver.
Onstuimig in het glas met een ontembare smaak van milde hoppen en verse kruiden, wild galopperend naar een afdronk van verse gember.
Dit bier is met zijn 4,7% ideaal voor een stalling op een zonnig terras.

Prins van Brabant, heftig hoevebier, de draver van haver!

Verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75 cl en vaten van 20L.

Prins van Brabant won zilver op de Ibeerian awards 2018 in PortugalPrins van Brabant is genoemd naar het beroemde paard op de markt van Lennik en is een ode aan het Brabantse trekpaard, ooit het belangrijkste exportproduct van de streek.

Het bronzen beeld van een typisch Brabants trekpaard is een ode aan de Pajotse landbouw en haar trekpaarden. Het werd vervaardigd door Koenraad Tinel en werd op 6 september 1992, onder massale belangstelling, plechtig op zijn sokkel gehesen, op de Markt. Volgens het oprichtende comité gaat het om het grootste brons dat in de 20-ste en 21-ste eeuw werd gegoten.
Het verhaal van het trekpaard Prins is ondertussen een welbekende legende. Auguste kocht in 1866 een zware lichtbruine 30-maand oude hengst genaamd Prins. Met deze hengst ging hij van hoeve naar hoeve om merries te dekken aan 10 frank. De boeren kenden de voorliefde van Auguste voor drank en hielden hem en zijn hengst zo verschillende dagen bij hen om zeker drachtige merries te hebben. Prins kende een enorm succes. Echter na heel wat omzwervingen kwam de veertienjarige hengst terecht bij Jules Hazard die hem liet inschrijven als Orange I. Daar stichtte deze hengst de mooiste stal van het land. Al onze trekpaarden stammen van deze Orange af. Het paard verdient dus wel een standbeeld.

© 2012-2018 • Rent-A-Mole • in pictura talpae veritas