Janimal

ONZE BIEREN      DE BROUWER      VERKOOPPUNTEN      PERSBERICHTEN      CONTACT

Janimal is een vlasblond Belgisch ambachtelijk gebrouwen bier met een verrassend laag alcoholpercentage (3,3 % vol.).

Wanneer Erwin Vanmol in zijn microbrouwerij nieuwe recepten ontwikkelt, komt zijn brouwmakker Jan hem regelmatig een handje helpen. Brouwersgast zijn betekent vooral materiaal afwassen, flessen schoonmaken en vullen, etiketten plakken, dozen plooien en vullen... maar Jan vind het ook heel fijn om nieuwe aroma's en smaken te ontdekken. Met de hulp van meesterbrouwer Erwin ontwikkelde Jan eerste bierrecept. Het doel was een mooi evenwichtig bier te maken, dat minder alcohol bevat dan een gewone pils maar toch vol van smaak is.

Door de crowdfunding werd er slechts 16 hectoliter van gebrouwen. Jan werd namelijk 16 jaar op 26 februari 2017. Omwille van zijn leeftijd mogt Jan toen nog geen bier drinken, maar ruiken aan de ingrediënten en proeven van het wort mogt en kan hij wel. Omwille van Jan zijn 16de verjaardag gingen we op 26 februari van start met 'Tournée Janimal'. Dit hield in dat iedere eerste zaterdag van april en mei er een proefsessie was in de proefzaal van de microbrouwerij waarbij u 6 brouwsels kon proeven.

Vanwaar de naam ‘Janimal' ?
Toen Jan bijna twee jaar geleden voor het eerst naar de Amerikaanse Westkust reisde, bestelde hij in een restaurant een hamburger genaamd 'animal-style’. Het leverde hem bij Amerikaanse bierliefhebbers de bijnaam “Janimal” op. Vandaar dat in het logo van het bier ook een Californische beer voorkomt.

Janimal is beschikbaar in flessen van 33cl en 75cl.

crowdfunding

De crowdfunding was een heel groot succes. Zo werd het eerste doel van 4000 euro in minder dan een week binnengehaald. Dit betekende dat 16 hectoliter kon gebrouwd worden. Uiteindelijk werd maar liefst 8390 euro opgehaald. Daarmee kon Jan ook een elektrisch aangedreven bakfiets aankopen. Hartelijk dank aan onze 106 funders. Hun namen prijken op de "Wall of Fame" van de Vrijstaat Vanmol.

© 2012-2017 • Rent-A-Mole • in pictura talpae veritas 

 

Comments