Janimal

Janimal is een vlasblond ambachtelijk bier met een verrassend laag alcoholpercentage van 3,3 % vol, gebrouwen met gerstemout, tarwe, haver en vier hopsoorten (simcoe, citra, mosaic en cascade). Janimal is beschikbaar in flessen van 33cl en 75cl en Dolium vaten van 20L en 30L.

Dit bier was een idee van Jan Panneels, de brouwassistent van Erwin Vanmol. Met Erwins hulp was ruim 40 recepten later de Janimal geboren. Het doel om een mooi evenwichtig bier te maken, dat minder alcohol bevat dan een gewone pils maar toch vol van smaak is, was bereikt.

Op dat moment was Jan echter nog maar 15 jaar. Hij wou graag in de aanloop naar zijn 16de verjaardag symbolisch 16 hectoliter Janimal brouwen en laten bottelen. Daartoe zette hij een crowdfunding op. De actie werd een groot succes. In een mum van tijd werd het beoogde doel van 4000 euro bereikt. Drie weken later stond de teller zelfs op 209%. Resultaat: Jan kon niet alleen 1600 liter van zijn eigen bier op de markt brengen, hij had meteen ook voldoende geld om een eerste bedrijfsvoertuig voor de microbrouwerij te kopen, met name een elektrische bakfiets.

De succesvolle Janimal-campagne haalde de nationale media en werd uitgeroepen tot één van de tien meest spraakmakende crowdfundingacties van 2016. 

Vanwaar de naam ‘Janimal' ?
Toen Jan bijna twee jaar geleden voor het eerst naar de Amerikaanse Westkust reisde, bestelde hij in een restaurant een hamburger genaamd 'animal-style’. Het leverde hem bij Amerikaanse bierliefhebbers de bijnaam “Janimal” op. Vandaar dat in het logo van het bier ook een Californische beer voorkomt.

 

© 2012-2018 • Rent-A-Mole • in pictura talpae veritas