Cartoon van de dag

Wir Schaffen das party

Nadat het wekenlang vluchtelingen heeft opgevangen, voert Duitsland opnieuw grenscontroles in. Het land kan de migratiegolf niet de baas.

Bron: Cartoon P-Magazine

Leeg, leger, leegst.

De besparingen die de regering wil doorvoeren bij het leger, dwingen tot keuzes. Er zijn vier scenario's over het leger van de toekomst, maar in de meesten daarvan zou ons leger niet langer een betrouwbare partner zijn binnen de NAVO. Om dat wel zo te houden, zou een gevoelige verhoging van het defensiebudget nodig zijn.

Bron: Cartoon: P-Magazine

Abortus op 12 weken?

De abortuscentra in ons land vinden dat de abortuswet aan vernieuwing toe is. De wet bestaat binnenkort 25 jaar en sommige aspecten ervan zijn achterhaald, zeggen specialisten. Daarom gaan ze een aantal voorstellen doen aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Zo zou de wettelijke termijn van 12 weken moeten uitgebreid worden, vinden de abortuscentra. "Het zou waarschijnlijk een goede zaak zijn om abortus later in de zwangerschap toe te laten", zegt dokter Anne Verougstraete van het Brusselse abortuscentrum SJERP.

 

Bron: Cartoon: P-Magazine

Heimwee naar verre tsjevenstreken.

Vorige week gaf hij zelf al het goede voorbeeld, door rustig met z'n vrouw te gaan shoppen op de Meir. Nu steekt Kris ­Peeters nog een tandje bij in zijn strijd ­tegen de para's op straat. Vanuit het ­kabinet van de vicepremier is een mail verstuurd naar CD&V-sympathisanten, met de vriendelijke vraag om dit weekend tijdens het shoppen klaagberichten de wereld in te sturen. Het is nochtans de federale regering, mét CD&V, die de inzet van de militairen goedkeurde.

Bron: Cartoon: P-Magazine

Cheques on the street

De vervanging van maaltijdcheques door een nettovergoeding heeft een zeer nadelige economische impact en zou duizenden arbeidsplaatsen in ons land verloren doen gaan. Dat blijkt uit tal van studies, zo meldt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in een reactie op het nieuws dat in het parlement opnieuw een voorstel daaromtrent ingediend is. Ook de vakbonden zijn het idee niet genegen.

Het VBO wijst erop dat de maaltijdcheques zijn ingevoerd als alternatief voor het aanbieden van goedkope maaltijden in een bedrijfsrestaurant. "Een nettovergoeding kan daar op geen enkele manier mee in verband gebracht worden en zou het probleem doen rijzen van fiscale discriminatie tussen werknemers die wel van dit voordeel genieten en diegenen die hun volledige loon aan belastingen en sociale bijdragen onderworpen zien", klinkt het.

Bron: Cartoon: P-Magazine
Inhoud syndiceren
Comments