Cartoon van de dag

nothing like a free lunch

“Maar politici mogen nog wél gratis de bus nemen” 

Gratis bestaat niet.” Met die slogan maakt de Vlaamse regering kip- kap van het gratisbeleid dat ja- renlang het stokpaardje van de socialisten was. Gedaan met het gratis openbaar ver- voer voor 65-plussers. Geen gratis pakket- ten water en elektriciteit meer. En ook voor een wereldreis – onder het mom van tijds- krediet – hoeft u straks niet meer bij de Vlaamse overheid aan te kloppen. Dat zorgt uiteraard voor gegrom bij de oppositie. 

Bron: P-Magazine

F16 om te zien

.

Kink in de kabel

De elektriciteitscentrale van Essent in het Nederlandse Maasbracht nog deze winter aansluiten op het Belgische stroomnet met een 15 kilometer lange hoogspanningskabel is niet mogelijk. Maar Essent ziet mogelijkheden voor een tijdelijke noodoplossing. 'Technisch zeer complex',klinkt het bij Elia.
Een paniekstemming over onze energiebevoorrading niet nodig, vindt ontslagnemend vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a). 'De laatste koudepiek die we meemaakten, was 17 januari 2013. In zo'n scenario komen we nu 1.000 megawatt te kort', verklaarde Vande Lanotte in het duidingsprogramma 'De Ochtend' op Radio 1.

Nieuwe voorzitter Europese raad

De Poolse premier Donald Tusk zal Herman Van Rompuy opvolgen als president van de Europese Raad. De Italiaanse buitenlandminister Federica Mogherini neemt dan weer de job van Catherine Ashton over, zo hebben de Europese leiders zaterdagmiddag in Brussel beslist.

Bron: Cartoon P-Magazine

Stonebucket

.

Bron: Cartoon: P-Magazine
Inhoud syndiceren