Cartoon van de dag

Heimwee naar verre tsjevenstreken.

Vorige week gaf hij zelf al het goede voorbeeld, door rustig met z'n vrouw te gaan shoppen op de Meir. Nu steekt Kris ­Peeters nog een tandje bij in zijn strijd ­tegen de para's op straat. Vanuit het ­kabinet van de vicepremier is een mail verstuurd naar CD&V-sympathisanten, met de vriendelijke vraag om dit weekend tijdens het shoppen klaagberichten de wereld in te sturen. Het is nochtans de federale regering, mét CD&V, die de inzet van de militairen goedkeurde.

Bron: Cartoon: P-Magazine

Cheques on the street

De vervanging van maaltijdcheques door een nettovergoeding heeft een zeer nadelige economische impact en zou duizenden arbeidsplaatsen in ons land verloren doen gaan. Dat blijkt uit tal van studies, zo meldt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in een reactie op het nieuws dat in het parlement opnieuw een voorstel daaromtrent ingediend is. Ook de vakbonden zijn het idee niet genegen.

Het VBO wijst erop dat de maaltijdcheques zijn ingevoerd als alternatief voor het aanbieden van goedkope maaltijden in een bedrijfsrestaurant. "Een nettovergoeding kan daar op geen enkele manier mee in verband gebracht worden en zou het probleem doen rijzen van fiscale discriminatie tussen werknemers die wel van dit voordeel genieten en diegenen die hun volledige loon aan belastingen en sociale bijdragen onderworpen zien", klinkt het.

Bron: Cartoon: P-Magazine

Pirouette

PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft de regering opgeroepen om de uitsluiting van tienduizenden mensen uit de werkloosheid te herzien. Di Rupo neemt de verantwoordelijkheid voor een maatregel die dateert uit zijn premierschap, maar het ging volgens hem om ‘een 100 procent liberale vraag’.

‘Het ging om een 100 procent liberale vraag, van de partij van premier Michel, tijdens de regeringsonderhandelingen, toen het land in een zware crisis zat en gestabiliseerd moest worden’, legde Di Rupo uit op de Franstalige radio deze ochtend. ‘Het is een slechte maatregel die ik betreur. Mijn hart bloedt als ik denk aan de vrouwen en jongeren die uitgesloten gaan worden’, aldus de voorzitter van de grootste oppositiepartij.

We alzheimer er nog niet!

Bij zijn kersttoespraak tot de Romeinse Curie heeft paus Franciscus maandag heftige kritiek op de bureaucratie in het Vaticaan geuit.

 

Het hoofd van de katholieke kerk somde een waslijst van ‘vijftien ziektes’ op waaraan het kerkbestuur in Rome lijdt, waaronder ‘zich onsterfelijk voelen’, ‘mentale verstarring’, ‘spirituele Alzheimer’ en ‘terrorisme van de roddel’. Een en ander kan er volgens de 78-jarige Argentijn toe leiden de nodige menselijke empathie te verliezen. Hij maande dan ook de Curie aan zich te herpakken ‘in gemeenschap, heiligheid en wijsheid’.

Aan ‘de ziekte van rivaliteit en ijdelheid’ lijden degenen die een titel en benoeming zochten en enkel in zichzelf geloofden. Zij, die een dubbelleven leiden, lijden dan weer aan ‘schizofrenie’.

Volgens de Britse commerciële zender ITV vielen de woorden van de Heilige Vader bij de verzamelde kardinalen, bisschoppen en priesters blijkbaar niet in goede aarde, want het applaus was maar matig.

Bron: Cartoon P-Magazine

Zoek de procedurefout.

46 beklaagden zijn door de Antwerpse correctionele rechtbank vrijgesproken. Ze werden ervan verdacht drie jaar lang op grote schaal cocaïne en heroïne verkocht te hebben in Antwerpen. Niet alle bevelen van de onderzoeksrechter waren geldig, oordeelt de rechter nu. Enkele van de beklaagden juichten uitbundig bij het buitenkomen uit de rechtszaal.

De bende werd vrijgesproken op basis van ongeldige telefoontapbeschikkingen. De onderzoeksrechter legde niet duidelijk genoeg uit waarom de bendeleden moesten worden afgeluisterd, oordeelde de rechter.

"Een telefoontap is natuurlijk een ernstige inbreuk op de privacy", aldus Tim Smet, advocaat van de beklaagden. "Alle taps moesten uit het dossier gehaald worden. Daarop heeft men vastgesteld dat er onvoldoende in het dossier zit om de beklaagden te veroordelen."

Bij het buitenkomen van de rechtszaal juichten enkele beklaagden uitbundig.

 

 
Bron: Cartoon: P-Magazine
Inhoud syndiceren

Comments