Cartoon van de dag

Kink in de kabel

De elektriciteitscentrale van Essent in het Nederlandse Maasbracht nog deze winter aansluiten op het Belgische stroomnet met een 15 kilometer lange hoogspanningskabel is niet mogelijk. Maar Essent ziet mogelijkheden voor een tijdelijke noodoplossing. 'Technisch zeer complex',klinkt het bij Elia.
Een paniekstemming over onze energiebevoorrading niet nodig, vindt ontslagnemend vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a). 'De laatste koudepiek die we meemaakten, was 17 januari 2013. In zo'n scenario komen we nu 1.000 megawatt te kort', verklaarde Vande Lanotte in het duidingsprogramma 'De Ochtend' op Radio 1.

Nieuwe voorzitter Europese raad

De Poolse premier Donald Tusk zal Herman Van Rompuy opvolgen als president van de Europese Raad. De Italiaanse buitenlandminister Federica Mogherini neemt dan weer de job van Catherine Ashton over, zo hebben de Europese leiders zaterdagmiddag in Brussel beslist.

Bron: Cartoon P-Magazine

Stonebucket

.

Bron: Cartoon: P-Magazine

Het gat in de begroting

SP.A-voorzitter Bruno Tobback vreest dat met dit Vlaams regeerakkoord veel mensen zullen betalen, terwijl enkelingen erop vooruit gaan. Het programma zal ook volgens Groen vooral ‘de modale Vlaming’ raken. ‘Energie, water, openbaar vervoer en onderwijs worden duurder’, raakt fractieleider Björn Rzoska (Groen) de pijnpunten aan. ‘En wat met extra jobs?’

In Terzake verdedigden de toekomstige minister-president Geert Bourgeois en Gwendolyn Rutten de besparingen in het akkoord. 'De 1,4 miljard besparingen die nodig waren, kan je niet zomaar wegwerken. Je moet besparen om vooruit te gaan, aldus Bourgeois. 'De mensen begrijpen dat ook.'  

Bron: Cartoon P-Magazine

Gent krijgt meer geld voor bevoegdheden

 In het nieuwe regeerakkoord vallen alle provinciebevoegdheden weg in steden van 200.000 inwoners of meer. Dus zowel Gent als Antwerpen krijgen er een pak bevoegdheden (+ bijhorende centen) bij.

Bron: Cartoon P-Magazine
Inhoud syndiceren

Comments