Cartoon van de dag

De Stemtest van Vlaanderen

Toen de VRT en De Standaard begin maart groots uitpakten met hun Stemtest - een instrument dat kiezers vertelt in hoeverre de standpunten van verschillende partijen aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren - verslikte PVDA+-voorzitter Peter Mertens zich in zijn ochtendlijke koffie.

Zijn partij, die het de laatste maanden nochtans niet onaardig doet in de peilingen en in Antwerpen zelfs kans maakt op een zitje in het parlement, werd namelijk uit de test geweerd.

Ondemocratisch, vonden de communisten, en gesteund door een aantal academici trokken ze naar de Vlaamse Regulator voor de Media. Die heeft nu de klacht van PVDA+ onontvankelijk verklaard, omdat de mogelijke inbreuk op het Mediadecreet nog niet gepleegd is - een voorwaarde vooraleer de VRM zich kan uitspreken. 

Bron: P-Magazine

Jeugd steeds rechtser

Wie jong is en niet links, heeft geen hart”, maakte de voormalige Britse premier Winston Churchill zich ooit sterk. Om er meteen aan toe te voegen: “Maar wie oud is en niet rechts, heeft geen verstand.”

De Vlaamse jeugd lijkt die leuze steeds meer aan zijn laars te lappen. Nieuw onderzoek van de KU Leuven wijst namelijk uit dat Vlaamse jongeren niet hoog oplopen met de multiculturele samenleving: liefst 1 jongere op 4 acht migranten “onbe- trouwbaar”. Bovendien wees eerder onderzoek van die- zelfde universiteit al uit dat 16-jarigen liever op rechtse partijen als de N-VA (28%) en CD&V (25%) zouden stemmen dan op het linkse SP.A (8%). 

Bron: Cartoon P-Magazine

Tihangel of death!

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken uit de tests die tot het stilleggen van de reactoren Doel 3 en Tihange 2 hebben geleid. Ze benadrukt wel dat het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) geen enkele beslissing zal nemen bij de minste onzekerheid.

Er raakte bekend dat de reactoren Doel 3 en Tihange 2 opnieuw worden stilgelegd. Testen op de reactoren gaven niet de resultaten die werden verwacht. Doel 3 en Tihange 2 lagen eerder bijna een jaar stil, nadat in de zomer van 2012 scheurtjes werden ontdekt in de reactorkuipen. Onderzoek wees uit dat het ging om waterstofvlokken. 

Bron: Cartoon: P-Magazine

Alimentatie

Vanaf deze zomer kunnen rechters het rijbewijs afnemen van ouders die pertinent weigeren om alimentatiegeld te betalen voor hun kinderen. Bevoegd minister Koen Geens (CD&V) wil zo de armoede bij alleenstaande ouders verminderen.

Trouble in Pairi Daiza

De topman van het park Pairi Daiza in Henegouwen, Eric Domb, eist dat de Vlaamse overheid haar subsidies aan de Zoo in Antwerpen en dierenpark Planckendael in Mechelen stopzet. Hij heeft daarvoor een mandaat gegeven aan een advocatenkantoor. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.


Volgens Domb hebben beide parken tussen 2002 en 2013 zowat 97 miljoen euro Vlaamse subsidies gekregen, terwijl zijn eigen park maar 10 miljoen kreeg van het Waals Gewest. Volgens Domb is dat oneerlijke concurrentie. "Daarom vraag ik dat Vlaanderen de volgende schijf subsidies voor het jaar 2016 niet uitkeert aan beide parken." 

Inhoud syndiceren

Comments